Wat doet de aquatrainer

Met een aquatrainer worden uithoudingsvermogen, spierkracht, coördinatie en lenigheid verbeterd. Een aquatrainer is een ideaal apparaat ter ondersteuning van de dagelijkse training maar één van de belangrijkste, zo niet het belangrijkste voordeel van een aquatrainer is dat het al in een vroeg stadium van een revalidatie kan worden ingezet.

Aquatrainers maken het mogelijk om paarden met gewrichts-, pees-, of botproblemen te laten bewegen. Net als bij zwemmen zorgt de opwaartse kracht van het water dat het paard ‘lichter’ wordt. Hoewel het bewegen tegen de waterdruk in de paarden veel kracht kost omdat het paard zijn hele lichaam moet gebruiken, is de belasting op gewrichten en pezen minimaal. Hierdoor neemt de bespiering bij blessures snel weer toe in plaats van af. Door gebruik te maken van koud water worden de gewrichten en pezen tegelijkertijd gekoeld.

De aquatrainer is ook een effectief hulpmiddel bij rugproblemen. De tegendruk van het water stimuleert actiever gebruik van de achterhand waardoor het paard zijn buikspieren aanspant met als resultaat een beter ruggebruik met meer schoudervrijheid. Door deze training kan uw paard sneller weer pijnloos een ruiter dragen

Wat zijn de mogelijkheden

Het trainen van een paard met behulp van de aquatrainer kan geheel afgestemd worden op zijn individuele behoeften. De snelheid van de band en de hoogte van het water kunnen namelijk apart van elkaar ingesteld worden. Hierdoor is het mogelijk om met een aquatrainer een nauwkeurig trainingsplan op te stellen. Ook kan de aquatrainer ingezet worden als normale loopbandtrainer. De bovenzijde van het loopgedeelte bevindt zich dan boven het water. Het water onder het loopoppervlak koelt de band af.

 

Aquatrainer

De aquatrainer in beeld. Neem een kijkje achter de schermen.

Overige faciliteiten Gezonde Hoeve

Heeft u interesse? Neem vandaag contact met ons op!

Contact opnemen Aquatrainer